• Ελευθερίου Βενιζέλου 196Α Καλλιθέα Αττικής 17675
  • info@aftoveltiosi.gr

Ευα Μεταλιδη

Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Κλινική Ψυχοπαθολόγος, Ψυχοπαθολόγος Βρέφους, Παιδιού και Εφήβου και Δικαστική Πραγματογνώμων

Η Εύα Μεταλίδη είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Κλινική Ψυχοπαθολόγος, Ψυχοπαθολόγος Βρέφους, Παιδιού και Εφήβου και Δικαστική Πραγματογνώμων (Πρωτοδικείο Αθηνών). Έχει επιπρόσθετα εκπαιδευτεί στην Λακανική ανάλυση, τη Γνωσιακή-Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, την Σχεσιακή ανάλυση και ψυχοθεραπεία, την Διαχείριση Κρίσεων, την Κλινική Ψυχοπαθολογία, την Εγκληματολογική Ψυχολογία και την Ψυχιατροδικαστική Ψυχολογία.

eua-metalidi

Εργάζεται συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, γονείς, ζευγάρια, εφήβους, ατομικά και ομαδικά. Διετέλεσε συνεργάτης επί δεκαετίας των Δημοτικών Ιατρείων Καλλιθέας Αττικής, διατελεί Επιστημονική Σύμβουλος σε δημοτικά σχολεία της Καλλιθέας για τις Σχολές Γονέων και αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και στο διαδίκτυο, σε διακεκριμένες ιστοσελίδες, σε μηνιαία βάση. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής (ΕΕΣ) και Ευρωπαϊκής (EAC) Εταιρείας Συμβουλευτικής, πιστοποιημένη με το European Certificate of Counselor Accreditation. Επίσης, είναι μέλος της International Association for Relational Psychoanalysis & Psychotherapy (IARPP), της American Counseling Association (ACA), της International Association for Counselling (IAC) καθώς και της Mental Health Europe. Ως Δικαστική Πραγματογνώμων, είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας (ΕΨΔΕ) και συμπεριλαμβάνεται στους πίνακες Πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (EAC) και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικών Κριτηρίων & Πιστοποίησης της EAC. Έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής τον Φεβρουάριο του 2019. Από το 2008, παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας ιδιωτικά στην Καλλιθέα Αττικής και εθελοντικά σε περιπτώσεις Διαχείρισης Κρίσεων και Φυσικών Καταστροφών.

Το Συμβουλευτικο Κεντρο

Το Συμβουλευτικό Κέντρο ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ατομικής και ομαδικής Συμβουλευτικής Συνθετικής προσέγγισης. Η προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση, η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία αποτελούν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων του.

Σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια, ομάδες γονέων και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, πραγματοποιούνται με σκοπό την ενημέρωση για θέματα ψυχικής υγείας, την προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.

Μέσα από τις συμβουλευτικές διαδικασίες ο καθένας μπορεί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, να αντιληφθεί την λειτουργία του και να ανακαλύψει νέους τρόπους διαχείρησης για τα θέματα που τον απασχολούν. Οι προσωπικές σχέσεις, η λήψη αποφάσεων,ο γονεϊκός ρόλος και η προσέγγιση των παιδιών μέσα από αυτόν, οι εσωτερικές συγκρούσεις,το πένθος, η διαχείριση των κρίσεων, οι εξαρτήσεις, είναι μερικά από τα ζητήματα που εμπεριέχονται στις παρεχόμενες υπηρεσίες

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Αυτοβελτίωση είναι νόμιμο γραφείο με έναρξη εργασιών από τον Ιανουάριο του 2008 και έχει πιστοποιηθεί από την Ελληνική (ΕΕΣ) και Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (EAC), την Διεθνή Εταιρεία Συμβουλευτικής (IAC) και την Αμερικανική Εταιρεία Συμβουλευτικής (ACA). Στο Κέντρο διενεργούνται Γνωματεύσεις, Τεχνικές Εκθέσεις και Ψυχιατροδικαστικές Πραγματογνωμοσύνες.

s-logo
aca-logo
eac-logo
iac-logo
mental health europe
Image